Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Viskadalen IBK

Referat: Bräckans IBK - Viskadalen IBK

Oskärpa

Bräckans IBK – Viskadalen IBK 10-4

Vissa dagar är allt så förbannat dimmigt, och då menar jag inte när man svalt en ”sjuttis” på en förfest på klipporna. Nej, mer de dagar då man vill så mycket men man inte når upp till den nivån man önskar. Lördagen den 7 november var just en sådan dag. Grabbarna jobbar och sliter frenetiskt. Första perioden visar vi upp ett relativt bra försvarsspel men kommer inte upp i den nivån i passningsspelet för att kunna få ett etablerat spel på Bräckans planhalva.

Bräckan som i DM blev slagna av våra tappra hjältar hade ett betydligt upprustat lag vid denna drabbning. De var även denna gång bra mycket mer sugna på att plocka hem 3 pinnar än sist.

Hur som helst kunde vi gå till periodpaus med ett 0-0 resultat, efter att gått igenom vad vi måste ta tag i och vad vi behöver ändra på stod vi laddade för att spela igenom mitt perioden, eller var vi laddade? Ju längre tiden led så började spelarna känna att de hade väldigt svårt att få till detaljerna för att etablera ett bra spel samtidigt som oskärpan lös igenom då väl lägen föll in och vi inte riktigt lyckas pricka bollen innanför den röda ramen. Frustrationen blev alltmer påträngande i 3 period vilket drabbade det defensiva arbetet på många sätt och som i förlängningen medförde att Bräckan kunde ta alltmer kommando i matchen och göra mer mål. Det borde dock tilläggas att stående resultat inte speglar matchens riktiga sanning. Det skall ju inte stickas under stolen utan att Bräckans målvakt framstod alltmer som en mänsklig vägg och totalt vägrade släppa in några bollar.

Som slutsats kan vi konstatera att Viskadalen inte hade sin bästa dag på en innebandy plan. Vi får tro att lyckan vänder och att vi har gott om självförtroende och spelglädje kvar mot kommande motståndare.
Till sist hoppas vi innerligen att vår 25 åring hade en trevlig lördag kväll och att Sörken hitta en bra plats att sova middag på.